Ljepota

4 načina da promijenite svoju rutinu njege kože za proljeće/ljeto

Ljeto je na putu (obećavamo!), pa je sada pravo vrijeme da skrenete pažnju na svoj režim njege kože i izvršite podešavanja kako biste je iz hladnih, zimskih mjeseci prebacili na proljeće/ljeto.

Ovo ne mora biti velika remonta – sigurno ne predlažemo da odbacite sve svoje proizvode za njegu kože i kupite gomilu novih – ali postoji prilika da fino prilagodite svoj režim kako biste riješili probleme njege kože koji postaju relevantniji kako temperature se zagrijavaju.

Birajte proizvode bogate vitaminom C

Sada je dobro doba godine da svoju pažnju preusmjerite na antioksidanse, smatraju oba stručnjaka. To su supstance koje štite od oštećenja izazvanih faktorima okoline, kao što su UV zraci i zagađenje – kojima ćemo vjerovatno biti više izloženi ljeti. Prouzročena šteta može uključivati ​​fine linije, bore i tamne mrlje, tako da možete vidjeti zašto je dobra nega kože bogata antioksidansima.

Vitamin C pomaže u razvoju kolagena u koži – UVA napadaju kolagen, tako da u suštini štitite kožu iznutra’, objašnjava ona. Dobra je ideja ujutro nanijeti proizvod s vitaminom C kako biste spriječili zagađenje i UVA oštećenja tokom dana.

Prebacite se na lagane teksture

Niko ne voli taj težak osjećaj nalik maski koji neki proizvodi mogu proizvesti kada se temperature zagriju. Proizvodi koji bi zimi mogli biti bogati i hranljivi, ljeti mogu djelovati pomalo gušći, zbog čega je prelazak na svjetlije teksture dobar poziv.

Očigledno to ovisi o vašem tipu kože – onima s vrlo suhom kožom mogu biti potrebne izuzetno bogate formule čak i ljeti, dok onima s masnom kožom može doći do povećanja masnoće na toplom vremenu, pa će stoga imati više koristi od lakših tekstura i proizvoda bez ulja. 

Za većinu ljudi naši stručnjaci preporučuju serume poput gela i lagane hidratantne kreme u ovo doba godine.

Zaštitni faktor od sunca do kraja

Naravno, ne možemo govoriti o ljetnoj njezi kože, a da ne spomenemo zaštitni faktor od sunca. Svaki stručnjak za ljepotu će naglasiti važnost nošenja zaštite od sunca tijekom cijele godine, ali to postaje još važnije u vrućim, sunčanim danima.

Važne stvari koje trebate znati: kombinacija zaštitnog faktora u drugim proizvodima, kao što su vaša hidratantna krema ili puder, dobar je početak, ali stručnjaci s kojima smo razgovarali preporučili su i samostalni proizvod za zaštitu od sunca. Takođe, morate dopuniti vodu tokom dana – odličan način da to učinite ako se šminkate jesu sprejevi za zaštitu od sunca.

Odbacite tešku šminku

Zamjena jasnije, blistave šminke je dobar izbor za ljeto – osjećat će se svježije i sjajnije na ljetnom suncu. Očigledno, neki od nas vole pristojnu pokrivenost, ali možda vam neće trebati teška podloga za cijelo lice. Umjesto toga, odaberite laganu ili srednju podlogu, a zatim samo koristite korektor na područjima koja ga trebaju. 

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button

Adblock Detektovan

Molimo isključite Adblock da nastavite.